Lunapark | Konular | Kitaplar

Bakırköy'deki Skandal lunaparkta 'tanıdık' dehşet


Bakırköy'de lunaparkta "Balerin" adlı eğlence aracının devrilmesiyle genç bir kızın kaburgası kırılırken, ikiz kardeşi ile kuzeni ise kolundan yaralandı. Lunapark, daha önce ölüme yol açan işletmenin şubesi çıktı

İstanbul Bakırköy'deki bir lunaparkta 'Balerin' adlı eğlence aracının devrilmesi sonucu 3 genç kız yaralanırken, lunaparkın Hatice Ataman adlı genç kızın 2 ay önce hayatını kaybettiği işletmenin şubesi olduğu öğrenildi.

Kaza, önceki akşam meydana geldi. 17 yaşındaki ikiz kardeşler Gülcan ve Büşra Y., kuzenleri Özlem Ö. ile birlikte eğlenmek için Kavaklı Lunapark işletmelerinin Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan lunaparkına gitti. Kız kardeşler ve kuzenleri "Balerin" adlı eğlence aracına bindi. Ancak hareket halindeki eğlence aracı bir anda yan yattı.

Bahçeye savrulan ikiz kardeşlerden Gülcan Y.'nin kaburgası kırılırken, ikiz kardeşi Büşra ile kuzen Özlem Ö. kolundan yaralandı. Lunaparktan bir araçla hastaneye kaldırılan Gülcan, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınırken, Büşra ve Özlem kolları alçıya alındıktan sonra taburcu edildi. Kazadan sonra polis merkezinde ifadeleri alınan lunapark yetkilileri serbest bırakıldı. Yaralanan kızların ailelerinin lunapark işletmecileri hakkında şikâyette bulunduğu öğrenildi. Bilirkişi heyeti tarafından yapılacak incelemenin ardından, cihazın bakımlarının tam yapılıp yapılmadığı ve olayda ihmal olup olmadığı ortaya çıkacak.

SİCİLİ KABARIK
Küçükçekmece'de 19 Haziran'da meydana gelen olayda; LYS'ye girdikten sonra Kavaklı Lunapark'a giden ve kuzenleri ile birlikte Discovery isimli eğlence konsoluna binen 18 yaşındaki Hatice Ataman, kemerinin açılması sonucu 70 metre yükseklikten düşerek feci şekilde hayatını kaybetmişti. Lunapark işletmesinin yetkilileri polise işletme ruhsatını ibraz edememişti. Aynı lunaparkta bir hafta önce de silahla yaralama olayı yaşanmıştı. 'Discovery' isimli eğlence aracına binerek emniyet kemerlerini takmayan kişiler, kendilerini uyaran personel Serkan Baytimur'u silahla, Kenan Güney ve Mustafa Özükan'ı da bıçakla yaralamıştı.

DENİZ DERİN 08.09.2011


Konular