Lunapark | Konular | Kitaplar

Diyarbakır Lunaparkında 'Dragon' faciası


Diyarbakır'da, düşürdüğü 4 liralık jetonu almak için rayların altına eğilen lunapark görevlisi, "Dragon" isimli trenin başına çarpması sonucu öldü

Diyarbakır'da lunapark görevlisi 29 yaşındaki Mehmet Veysi Kızılkaya, raylı sisteme düşen 4 liralık jetonu almak isterken, trenin başına çarpması sonucu hayatını kaybetti. Feci olay bir süre önce açılışı yapılan, merkez Kayapınar ilçesindeki 75 metrelik yol üzerinde bölgenin en büyük eğlence merkezi olarak tanıtılan Kent Park Medland'da meydana geldi.

Dicle Kent Mahallesi Çevre Yolu üzerindeki parkta geçtiğimiz hafta oyun parkı kuruldu. Vatandaşların her gece akın ettiği lunaparkta jeton görevlisi olarak çalışan Mehmet Veysi Kızılkaya, çocukların bindiği 'Dragon' isimli tren çalışırken elinden jetonu düşürdü. Trenin geçtiği rayların altına düşen 4 liralık jetonu almak isteyen Kızılkaya'nın başına hızla geçen tren çarptı. Diğer görevliler treni hemen durdurdu. Ancak evli ve 2 çocuk babası Kızılkaya olay yerinde hayatını kaybetti. Trende bulunan çocuklar ise korku ve panik yaşarken, basın mensupları lunaparktan içeriye alınmadı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Acı haberi duyarak olay yerine gelen Kızılkaya'nın ailesi sinir krizleri geçirdi. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Talihsiz adamın daha önce Et Balık Kurumu'nda güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ancak bir süre önce kendi isteği ile ayrılıp, Medland'da çalışmaya başladığı öğrenildi.


29.06.2012


Konular