Lunapark | Konular | Kitaplar

İstanbul'daki Tatilya'yı kuzey Irak'a taşıyorlar

Bir zamanlar İstanbul çocuklarının "hayal dünyası" olarak işletilen Tatilya'yı Barzani aşiretinden Malaşin Barzani 1.1 milyon dolara satın aldı.

Hürriyet gazetesinin manşetten verdiği Fatih ÇEKİRGE imzalı habere göre, böylece gümrüğü, parlamentosu, bakanlık binaları ve üniversitelerinden dolayı "Kürt devleti kuruluyor" iddialarına ilginç bir halka daha eklenmiş oldu.Bir süre önce oyuncaklar konteynerlere bindirilip Kuzey Irak'a gönderildi. Tatilya yeni adıyla Erbil'in Ankava semtinde ünlü bir sitenin yakınındaki araziye kurulmaya başlandı.

Böylece Türkiye'nin ilk "Mini Disneyland'i" Kuzey Irak'a ihraç edilmiş oldu...Tatilya ilk kez Bayındır Holding tarafından kurulmuştu. Bu Türkiye'de çocuklar için yapılmış ilk "mini Disneyland"di...İçinde atlı karıncalar, Tatilya ekspresi, masalcı ağaç, kovboy dünyası, Gökkule, Alabora gibi sayısız oyunun bulunduğu tatilya, daha sonra İşbankası yönetimine geçti.

Ve bir kaza sonrasında kapatıldı... Uzunca bir süre atıl bekledi. Daha sonra Anadolu'daki bazı belediyelerden teklifler geldi. Ancak kaza nedeniyle kimse işletmeye yanaşmadı. Sonuç olarak Tatilya Erbil'e gitti...

Konular