Lunapark | Konular | Kitaplar

Dönmedolap durdu zannedip kemerlerini açmanın bedeli

Kırıkkale'nin Bahşılı İlçesi'nde lunaparkta bindikleri dönme dolap 'ahtapot' tam durmadan inmeye çalışan kız kardeşlerden Gülşah Çelebi (19) öldü, Tuğçe Çelebi (17) ise yaralandı.

Avustralya'dan tatillerini geçirmek üzere Kırıkkale'ye gelen Çelebi Ailesi, dün akşam Bahşılı İlçesi yakınlarındaki lunaparka gitti. Gurbetçi ailenin kızları Gülşah ile Tuğçe Çelebi, 'ahtapot' adı verilen hızla dönen ve aniden alçalıp yükselen dönme dolaba bindi. Çelebi kardeşler, ahtapot durmak için yavaşladığında emniyet kemerlerini açıp inmeye kalkışınca savruldular.

Abla Gülşah Çelebi, makine ile zemin arasında sürüklenirken, Tuğçe ise yaklaşık 1.5 metrelik yükseklikten düştü. Genç kızların feryatları üzerine dönme dolap hemen durduruldu. Ağır yaralanan Gülşah ile kardeşi Tuğçe, ambulansla önce Kırıkkale Devlet Hastanesi'ne daha sonra Yüksek İhtisas Hastanesi'ne sevk edildi. İç kanama geçiren Gülşah Çelebi kurtarılamazken, Tuğçe'nin ise tedavisi sürüyor.

Eğlenmek amacıyla gittikleri lunaparkta bir kızı ölen biri de yaralanan anne Şehrazat Çelebi, sinir krizi geçirdi. Lunapark yetkilileri iki kız kardeşin emniyet kemerini bağlamadıklarını öne sürdü. Jandarma soruşturma kapsamında lunaparktaki 2 yetkiliyi gözaltına aldı.

Konular